ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΑΡΘΡΑ

Χρηστικά θέματα για τα κατοικίδιά μας!

Διαβάστε, σε αυτήν τη σελίδα, μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα κατοικίδιά σας, από τους κτηνιάτρους του Κτηνιατρικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης. Μπορείτε, πάντα, να ζητήσετε τη συμβουλή και την άποψή μας και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όποιο και αν είναι το ζήτημα που σας απασχολεί. Απλώς, στείλτε μας ένα email και εμείς θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.


Ήρθε το κουτάβι στο σπίτι… Είμαι σωστά προετοιμασμένος, για να το υποδεχτώ;

Πριν καταλήξουμε στην απόφαση να πάρουμε ένα καινούριο ζωάκι στο σπίτι, πρέπει να ενημερωθούμε σωστά για το είδος του ζώου που θα επιλέξουμε, τη ράτσα του, αλλά και για τις υποχρεώσεις που είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε. Αυτός είναι και ένας βασικός τρόπος μείωσης του αριθμού των αδέσποτων ζώων στις πόλεις μας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ.

Γιατί να εμβολιάσω το κατοικίδιό μου;

Ο εμβολιασμός είναι ένα από τα βασικότερα μέτρα πρόληψης που μπορούμε να πάρουμε για το κατοικίδιό μας, ώστε να το προστατέψουμε από μικρόβια και ιούς. Το ζωάκι μας μπορεί να έρθει σε επαφή με τα μικρόβια, όταν βγαίνει βόλτα, ή όταν έρχεται σε επαφή με τα ρούχα και τα παπούτσια μας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ.

Γιατί να στειρώσω το κατοικίδιό μου;

Όταν δεν επιθυμούμε την αναπαραγωγή του κατοικίδιού μας, καλό θα ήταν να το στειρώνουμε. Η στείρωση είναι η χειρουργική αφαίρεση της μήτρας και των ωοθηκών για τα θηλυκά ζώα και των όρχεων για τα αρσενικά. Με τη διαδικασία της στείρωσης, σταματούμε τις γενετήσιες ορμές και μειώνουμε την πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων παθολογικών καταστάσεων που συνδέονται με το γεννητικό σύστημα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ.

Ενδο- και έξω- αποπαρασιτισμός των μικρών μας φίλων

Ο αποπαρασιτισμός των μικρών μας φίλων είναι σημαντικός, καθώς τα παράσιτα συνδέονται, μεταφέρουν, αλλά και προκαλούν σοβαρές και, πολλές φορές, ανίατες ασθένειες στα κατοικίδιά μας. Παράλληλα, μπορούν να προσβάλλουν τους χώρους διαμονής του κατοικίδιου, αλλά και εμάς.

​Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ